Epilasyon veya farklı estetik işlemler için kullanılmakta olan lazer sistemleri arasında birçok farklı çeşit bulunmaktadır. Bu çeşitlerden biri olan Thulium lazer, farklı bir isimle baby face beauty uygulaması olarak da bilinen bir yöntem oluşturmaktadır. Bu lazer sisteminin kullanılması ile cilt üzerinde çok sayıda mikron kanal açılır. Cildi geliştirecek ve iyileştirecek hatta katkı sağlayacak nano moleküller bu kanallar üzerinden deri altına yönlendirilir. Bu işlem sayesinde birçok farklı estetik konuda çözüm elde edilebilir.

1927 nanometre dalga boyu sağlayan Thulium lazer, 100 mikron çapında kanallar açma imkanı oluşturmaktadır. Bu sayede deride renk oluşturan melanin üretimi gerçekleştiren hücreler üzerinde lazer sistemi ile etki edebilir. Bu işlem sayesinde de deride özel bakımlar için ürünlerin deri altına salgılanmasına yardımcı olacak ve derinin üst kısmında yenilenen bir uyarı sağlayacak bir sistem elde edilmektedir.

Thulium lazer sistemi ile elde edilen baby face beauty uygulaması öncelikle cilt canlandırma ve medikal cilt bakımları için kullanılmaktadır. Ayrıca özellikle leke tedavileri ve gözenek tedavileri için kullanılmakta olan bu uygulama, ince kırışıklıklar için de avantajlı bir sonuç oluşturmaktadır. Son olarak dekolte bölgesinde gençleştirme oluşturmak ve boyun derisinde bakım sağlamak için de Thulium lazer ile bu uygulama sağlanabilir. Bu işlemler hakkında Dr. Oğuz Uçar‘dan bilgi ve destek alabilirsiniz.

Baby Face Beauty Nasıl Uygulanmaktadır?

Yaklaşık 10 dakika bir süre alan baby face beauty uygulaması mikro kanalların açılması sonrasında özel ürünlerin uygulanması ile devam eder. Tedavi seçeneği kullanılması ile birlikte en yüksek seviyelerde dahi yüksek bir konfor elde edilebilir. Uygulama sonrasında kısa sürede bir kızarıklık oluşabilir ve genellikle aynı gün içerisinde bu kızarıklık kaybolur. Ortalama 2 hafta kadar aralıklarla 4 seans sayesinde sonuç elde edecek bir tedavi sağlanabilir.

Daha parlak ciltler için uygulanmakta olan baby face beauty işlemi sonrasında etki birkaç gün içerisinde hissedilir hale gelecektir. İşlemin yapıldığı andan itibaren onarım sürekli bir şekilde devam etmeye çalıştığı için ortaya çıkan etki de giderek artar ve daha uzun sürede daha etkili bir görüntü elde edilir. Çünkü temel olarak bu uygulama ile cilt üzerinde uzun vadeli bir bakım ve onarım sağlamak mümkündür.

Ciltte Leke Tedavisi Nasıl Sağlanabilir?

Ciltte farklı nedenler dolayısıyla oluşan lekelerde etkili tedavi sağlanabilmesi için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Genellikle deri üzerindeki koyu renkli lekeler, cilde rengini veren melanin maddesini üreten hücrelerin çok fazla artması ya da kontrolsüz bir şekilde üremesi nedeniyle oluşur. Bu gibi cilt sorunları sonrasında leke tedavisi sağlanarak, cilt rengi tekrar normal bir hale döndürülebilir.

Cilt üzerindeki lekeler genellikle güneş etkisiyle ortaya çıkar ve koyu lekelerin oluşması derinin dayanıklılığını bozan peeling ve ağda gibi soyucu yöntemler sonrasında güneşlenme ile ortaya çıkar. Gebelik sonrasında maske adı alan melazma, hamilelik veya doğum kontrol ilaçları sonrasında oluşur. Deri yaşlanması sonrasında da solar lentigo gibi durumlar görülebilir. Bu sorunların hepsinde leke tedavisi uygulanarak, tekrar doğru bir cilt rengi elde edilebilir.

Leke Tedavisi Uygulamaları

Cilt üzerinde leke tedavisi gerçekleştirilmesi için deride yapıyı güçlendirecek mezoterapi, somon DNA aşısı ve PRP gibi yöntemler uygulanır. Sonrasında yapısal değişiklik oluşturmak için BBL, karbon peeling, Thulium lazerle tedavi, peeling uygulamaları, fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans ve gold peeling sistemleri kullanılır. Ayrıca üretimi maskelemek için de enzimatik maske ve peeling tedavileri ve krem tedavileri uygulanmaktadır.

Güneş lekesi, yaşlılık lekesi ve doğum lekesi gibi sorunlar üzerinde uygulanan leke tedavisi yöntemleri genellikle bir arada kullanılmaktadır. Tedavide seans sayısı; lekenin hangi türde olduğu, kişinin cilt yapısı ve lekenin derinliğine bağlı şekilde belirlenir. Yüzeysel bir leke ile karşılaşıldığında, tek bir seans yeterli olabilir. Ancak derin bir leke için 4 hatta 5 seans ile leke çıkarma sağlanabilir. Doğum lekelerinde 15 seans, melazma lekelerinde de 10 seans gibi uygulamalar gerekebilir.

Uzmanlık gerektiren leke tedavisi uygulamaları sonrasında özellikle koyu tenli kişilerde tedavi sırasında çok dikkatli olunması gereklidir. Uygulamalarda koyu tenli kişilerde reaksiyonel lekelenme olasılığı da ortaya çıkabilir. Bu nedenle lazer seçimi doğru bir şekilde yapıldıktan sonra cilt tahriş edilmeden çözüm elde edilebilir. Her lazer sistemi farklı bir mekanizmayla deride farklı bir etki oluşturduğu için uygulama profesyonel bir medikal merkezde doğru aralıklar ile sağlanmalıdır.